SERAFINA

SERAFINA – Surface-enhanced Raman spectroscopy for detection and quantification of Acrylamide in Food

Acronym: SERAFINA

Category: National Projects

Funding: Research & Innovation Foundation

Program: CO-DEVELOP

Other Partners: University of Cyprus

Το έργο SERAFINA στοχεύει στη μείωση του χρόνου και του κόστους της ανίχνευσης και του ποσοτικού προσδιορισμού του ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας ένα φορητό εργαλείο που βασίζεται στην φασματοσκοπία Raman (SERS) .

Οι κύριοι στόχοι του έργου είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η επικύρωση μιας γρήγορης και οικονομικά αποδοτικής μεθόδου που θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες λύσεις και θα συμβάλει στην προώθηση της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων με αποτελεσματικό τρόπο:

1. Ανάπτυξη ενός αυτοματοποιημένου συστήματος για γρήγορη ανίχνευση ακρυλαμιδίου σε επεξεργασμένα και τηγανητά τρόφιμα με χρήση SERS.

2. Χρήση πιστοποιημένων αναλυτικών μεθόδων για την εξασφάλιση ακρίβειας στον ποσοτικό προσδιορισμό του ακρυλαμιδίου.

3. Πλήρη επικύρωση του συστήματος με πραγματικά δείγματα.

4. Εκτίμηση της επιλεκτικότητας του συστήματος με μόρια παρόμοια με το ακρυλαμίδιο.

5. Δημιουργία ενός πρωτότυπου για επιτόπια ανίχνευση ακρυλαμιδίου.